737 MAXIncidentenNieuwsProfessional

Eindrapport Lion Air 737 Max crash komt in november

Het eindrapport over de toedracht van de eerst crash van een 737 Max wordt in de eerste helft van november openbaar gemaakt. Dat heeft de Indonesische luchtvaartautoriteit bekend gemaakt.

Concept

Een concept is op 24 augustus al naar diverse belanghebbende partijen gestuurd. Zij hebben 60 dagen om te reageren. One hen zijn, Lion Air, Boeing en de FAA.

Lion Air

Op 29 oktober 2018 stortte een Boeing 737 MAX 8 van Lion Air, kort na vertrek van de luchthaven Soekarno-Hatta in Jakarta, met 189 inzittenden neer in de Javazee. Daarbij kwamen alle passagiers en crewleden om het leven.

Ethiopian Airlines

Op 10 maart 2019 stortte een zelfde type vliegtuig van Ethiopian Airlines, zes minuten na vertrek van het Bole International Airport in Addis Abeba in Ethiopië, neer. Bij die crash kwamen alle 157 inzittenden om het leven. Vliegtuigfabrikant Boeing en de FAA riepen daarna op om alle 737 MAX-toestellen aan de grond te houden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button