LiefhebberMilitairNaast het nieuws

Grondpersoneel weggeblazen door straaljager

Tijdens een ‘spottersdag’ afgelopen zaterdag op de vliegbasis Kleine Brogel, werden enkele leden van Belgisch grondpersoneel weggeblazen door een Oekraïense straaljager. Bij het wegtaxiën draaide toestel de straalpijpen in de richting van omstanders.

Luchtstraal

De Sukhoi Su-27 Flanker van de Oekraïense luchtmacht taxiede uit met draaiende motoren, met fotografen op veilige afstand. De betreffende leden van het grondpersoneel draaiden zich om en bukten, maar dit bleek niet genoeg om de hete luchtstraal van de motoren te kunnen weerstaan. Wat er daarna gebeurde, is duidelijk te zien op de volgende video, geplaatst op Youtube.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close