Groningen AirportNieuwsProfessional

Groningen Airport Eelde blijft weer binnen de normen

Groningen Airport Eelde (GAE) is, net als voorgaande jaren, binnen de geluid- en milieunormen gebleven. Dit constateert de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) in de handhavingsrapportage 2018-2019. Wel constateerde de inspectie één overtreding met betrekking tot het naleven van de openingstijden van de luchthaven. Daarnaast constateerde de inspectie twee overtredingen met betrekking tot het correct volgen van de vertrekprocedures door gezagvoerders.

Waarschuwing

De ILT heeft de exploitant van de luchthaven een waarschuwing gestuurd voor de vlucht die plaatsvond buiten openingstijd. De exploitant heeft naar aanleiding hiervan actie ondernomen om herhaling in de toekomst te voorkomen. De openingstijden van de luchthaven zijn bedoeld ter bescherming van de omwonenden.

Vertrekprocedure

De luchtvaartmaatschappijen (twee) die de vertrekprocedure niet goed hebben gevolgd, hebben een waarschuwingsbrief van de ILT ontvangen. Ieder vliegtuig moet volgens vaste routes vliegen. Uit de rapportage blijkt dat er twee keer zonder geldige reden is afgeweken van de route.

Volledige inzage

De rapportage bestrijkt de periode 1 april 2018 tot en met 31 maart 2019. De exploitant van de luchthaven heeft de ILT volledige inzage gegeven in de benodigde informatie. De exploitant heeft hiermee voldaan aan de wettelijke plicht om dit jaarlijks te doen. De informatie betreft naast de exploitant (GAE) ook de gebruikers van de luchthaven, zoals luchtvaartmaatschappijen en partijen die medisch noodzakelijke-, militaire- valscherm- en les- en oefenvluchten uitvoeren vanaf het vliegveld.

ILT

Alle luchthavens in Nederland, waaronder GAE, moeten zich aan bepaalde regels houden. Onderdeel daarvan zijn de milieuregels en de normen voor de geluidsbelasting die gelden in de omgeving van het vliegveld. De ILT brengt hierover na afloop van ieder gebruiksjaar een rapportage uit.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/