fbpx
Editors choiceIncidentenNieuwsProfessional

Onderzoek naar bijna-start Transavia van taxibaan Schiphol

De Onderzoeksraad voor Veiligheid is een onderzoek gestart naar een vliegtuig van Transavia die bijna vanaf de taxibaan van Schiphol opsteeg.

Taxibaan

Het vliegtuig taxiede in noordelijke richting op taxibaan Charlie naar baan 18C toen het toestemming kreeg om op te stijgen. De bemanning reed vervolgens naar taxibaan Delta en begon met de start. De luchtverkeersleiding had dit door en sommeerde de bemanning meteen te stoppen. De crew brak de start af en taxiede terug naar het begin van baan 18C, waarna het toestel zonder verdere bijzonderheden opsteeg.

Onderzoek

Uit de ATC-data blijkt dat het om vlucht HV1041 van Transavia gaat op 6 september, uitgevoerd met een Boeing 737-800. LVNL heeft het voorval gemeld bij de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Het wordt gezamenlijk onderzocht door de betrokken partijen. Dit onderzoek vindt plaats vanuit het Joint Sector Integral Safety Management System.

Bestel nu dit unieke schaalmodel van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een schaalmodel van de KLM B747-400 inclusief LED-verlichting. Het model is bijna 50cm lang, schaal 1:150. Bestel nu extra voordelig bij Up in the Sky: slechts €99,95 inclusief gratis verzending.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button