fbpx
DuurzaamheidFrequente reizigersNieuwsProfessional

Passagiers SAS kunnen voortaan voor biobrandstof kiezen

Reizigers die met SAS vliegen kunnen voortaan kiezen om biobrandstof te kopen. Hiermee wil de Scandinavische luchtvaartmaatschappij de CO2-uitstoot met 80 procent verminderen.

Bio

Tijdens het boeken van een ticket, maar ook nog tot aan vertrek, kunnen passagiers biobrandstof kopen. SAS maakt daar naar eigen zeggen geen winst op.

Makkelijker

“We geloven dat het reduceren van klimaatimpact door het laten toenemen van het gebruik van biobrandstof een belangrijke stap is op de korte termijn”, zegt Karl Sandlun, Executive Vice President Commercial bij SAS. “Dit product moet het makkelijker maken voor onze klanten om bij te dragen aan deze ontwikkeling. Het laat ook de extra kosten zien voor biobrandstof en onderstreept de vraag naar meer commerciële biofuel.”

Blokken

Klanten kunnen de biobrandstof in blokken van 20 minuten kopen. Dus als een vlucht bijvoorbeeld 60 minuten duurt, dan zijn er drie blokken benodigd om de hele vlucht te compenseren. Eén blok kost momenteel 10 euro. De brandstof kan gekocht worden in het ‘mijn boekingen-menu’.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button