DuurzaamheidOverig nieuwsTUI

TUI wil tientallen miljoenen minder plastic items dit jaar

De vijf luchtvaartmaatschappijen van TUI Group streven er met verschillende initiatieven naar om dit jaar het aantal plastics items met 40 miljoen te verminderen. Sinds 2018 werden er al 26 miljoen items verwijderd. Deze maatregel draagt bij aan de doelstelling van TUI Group om in 2020 in totaal 250 miljoen plastic voorwerpen te hebben verwijderd.

Duurzaam

Sinds 2018 werden er al 26 miljoen wegwerpplastics verwijderd  Dit past binnen het streven van TUI Aviation om vluchten op een zo duurzaam mogelijk manier uit te voeren. Voorbeelden van maatregelen die door de verschillende airlines binnen de groep al getroffen zijn: het overgrote deel van de dekentjes aan boord is voorzien van een papieren wikkel in plaats van een plastic verpakking, voor de taxfree verkopen aan boord worden geen plastic tasjes meer gebruikt en de acitiviteitenkits voor de kinderen zijn niet langer in plastic verpakt maar in een papieren enveloppe.

Boodschap

In deze kit zitten bovendien spelletjes met een ecologische boodschap die kinderen en hun ouders aanmoedigen om plasticafval tijdens de vakantie zoveel mogelijk te beperken. En binnenkort worden in de Deluxe klasse de verzorgingssetjes vervangen door setjes die gemaakt zijn van gerecycled plastic en zijn er in totaal 1 miljoen plastic voorwerpen uit de setjes verwijderd. Daar waar verpakking uit hygiënisch oogpunt nog nodig is, wordt FSC gecertificeerd papier gebruikt. 

©TUI

Efficiënt

“TUI is op het moment in de positie om het vakantieaanbod steeds milieuvriendelijker te maken”, zegt Thomas Ellerbeck, hoofd duurzaamheid bij TUI-group. “TUI Airlines is een van de meest milieu-efficiënte airlines in Europa, waarmee onze vloot hoog eindigt  in de ranglijst van meest milieuvriendelijke luchtvaartmaatschappijen. We blijven nieuwe klimaatgerichte initiatieven ontwikkelen in onze nieuwe duurzaamheidsstrategie 2020-2030.”

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close