fbpx
Nieuws

Airbus verwacht verdubbeling van de vraag naar vliegtuigen

Airbus gaat uit van een jaarlijkse reizigersgroei van 4,3 procent voor de komende 20 jaar. Hierdoor zijn de komende jaren 47.680 vliegtuigen nodig, waarvan er 39.210 nog gebouwd moeten worden. De meeste vraag zou zijn naar de kleinere vliegtuigen.

Klein

De komende jaren houdt Airbus rekening met vraag naar 29.720 ‘kleine’ vliegtuigen, zoals Airbus het noemt. In realiteit betekent ‘klein’ de Airbus A220 en A320, met uitzondering van de A321 LR en de A321 XLR. In de middelgrote segment, waar Airbus de A321LR, A321XLR en A330 indeelt, wordt een vraag naar 5.370 toestellen verwacht en in de grootste categorie verwacht Airbus een vraag naar 4.120 vliegtuigen.

Recessies

Christian Scherer, Chief Commercial Officer bij Airbus, geeft bij de global market forecast aan dat in zijn ogen de luchtvaartindustrie ongekend sterk is. De verwachting van gemiddeld 4 procent groei per jaar is inclusief mogelijke recessies. Daarnaast gaf Scherer het belang van een grote luchtvaartindustrie aan, zoals het ondersteunen van 65 miljoen huishoudens.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button