IncidentenMilitairNieuws

Belgische F-16 neergestort in West-Frankrijk

Een F-16 van de Belgische luchtmacht is vanochtend neergestort in de Bretagne, de vliegers hebben gebruik gemaakt van de schietstoel en zijn lichtgewond geraakt.

Hoogspanningsmast

Een van de vliegers is met zijn parachute in een hoogspanningsmast terechtgekomen. Hulpdiensten waren snel ter plaatse om de piloot uit zijn benarde situatie te bevrijden.

Geluk

De bewoners van een huis nabij de plek waar het toestel neerkwam hebben erg veel geluk gehad. De straaljager heeft het dak van het woonhuis geschampt en is vervolgens enkele meters verderop neergestort. Iedereen binnen een straal van 500 meter van het ongeluk is geëvacueerd.

Trainingsvlucht

Belgische media melden dat het een trainingsvlucht was met twee zeer ervaren vliegers. De crash wordt onderzocht door zowel Belgische, als Franse onderzoekers. Over een mogelijke oorzaak is nog niets bekend. Het Belgische ministerie van defensie heeft een persconferentie over het ongeluk aangekondigd.

De vlieger die vastzit in de hoogspanningskabels
Het geschampte huis

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close