fbpx
NieuwsPiloten en Crew

British Airways piloten blazen staking af

De staking, die gepland was op 27 september, is door BALPA, de Engelse pilotenvakbond, geannuleerd. De staking van volgende week zou de derde dag zijn dat piloten in actie komen voor een beter salaris en betere arbeidsvoorwaarden.

Aanbod

British Airways heeft haar piloten een salarisverhoging van 11,5 procent over een periode van drie jaar geboden, dit aanbod is echter afgewezen door de vakbond. Na de laatste twee stakingsdagen op 9 en 10 september heeft de vakbond besloten dat nieuwe acties op 27 september overbodig zijn. Door nieuwe acties zou ook geen ruimte voor reflectie zijn voor British Airways en is de vakbond bang dat de acties uit de hand zouden kunnen lopen.

Geannuleerd

British Airways heeft reizigers die een vlucht hadden geboekt op 27 september al geïnformeerd dat deze naar alle waarschijnlijkheid niet door zou gaan. Bij de vorige stakingen heeft het bedrijf vrijwel alle van de 850 dagelijkse vluchten moeten annuleren. De maatschappij heeft laten weten zo snel mogelijk met updates te komen over het vliegschema.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button