Nieuws

‘Deadline biedingen Alitalia opgeschoven’

De deadline voor biedingen van overnamekandidaten voor Alitalia is voor de zesde keer opgeschoven. De deadline is waarschijnlijk verschoven vanwege een conflict met Delta, zo melden verschillende internationale media.

Conflict

Het conflict met Delta zou gaan over de hoeveelheid managementposities die de Amerikaanse maatschappij mag invullen. De Italiaanse belanghebbenden willen dat Delta meer gaat investeren in Alitalia dan de initiële 100 miljoen euro. Delta zou hiermee akkoord willen gaan mits een derde van de managementfuncties door Delta ingevuld mag worden, iets wat de Italianen liever niet zien gebeuren.

Deadline

De nieuwe uiterste datum voor biedingen op Alitalia zou 15 oktober zijn. Door de extra gegeven tijd hoopt men de onenigheden met Delta te kunnen overbruggen. Zo is er naast de vraag hoeveel managementposities Delta binnen de maatschappij krijgt, ook onenigheid over Delta’s plannen voor de transatlantische vluchten van Alitalia. Wat deze plannen precies inhouden is nog onbekend.

Groei

Terwijl de discussie over de overname van Alitalia al lange tijd aan de gang is, rapporteert de Italiaanse maatschappij een passagiersgroei, voornamelijk op de langeafstandsvluchten. Afgelopen augustus vervoerde de maatschappij 5,4 procent meer passagiers op langeafstandsvluchten dan in diezelfde maand een jaar eerder.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close