CO2DuurzaamheidNieuws

Delta onderzoekt biobrandstof uit bosgrond

Delta Air Lines investeert twee miljoen dollar in onderzoek naar een biobrandstof fabriek die kerosine maakt uit organisch materiaal wat op de grond ligt in een bos.

Westkust

Als uit onderzoek blijkt dat de fabriek gebouwd kan worden, komt deze in Washington State te staan. De geproduceerde kerosine zou dan voor Delta-vluchten gebruikt worden die vanaf Seattle, Los Angeles en San Francisco vertrekken. In 2023 kan de fabriek operationeel zijn.

Blauwprint

Halverwege volgend jaar is de studie gereed. “Dit project zou in 10 procent van de brandstof van Delta aan de westkust kunnen voorzien. Als het succesvol is, kan het een blauwdruk zijn voor meer fabrieken door het land. Delta kan zo haar voetafdruk verlagen”, aldus Graeme Burnett, Delta’s Senior Vice President — Fuel Management.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button