DuurzaamheidLiefhebberNaast het nieuwsRecycling

Gepensioneerde Lufthansa A340 krijgt tweede leven

Lufthansa presenteert een collectie van design- en lifestyleproducten gemaakt van een oude Airbus A340-600; D-AIHO. De producten werden bedacht en gemaakt door gerenommeerde ontwerpers. Van een kofferlabel bestaande uit het buitenmateriaal van het vliegtuig tot een aktetas uit dekens die ooit businessclass reizigers warm hielden. Lufthansa creëerde de Lufthanca Upcycling Collection in samenwerking met Miles & More en Lufthansa Technik.

Airbus

De uit dienst genomen Airbus werd in tien weken ontmanteld in Teruel in Spanje. Op locatie werd het vliegtuig geïnspecteerd en werden onderdelen geselecteerd voor de collectie. De vliegende koffietafel, de muurklok en de bar voor aan de wand werden bijvoorbeeld gemaakt van de grote elementen van het vliegtuig: de romp of de raamstukken. Het buitenmateriaal van aluminium is terug te vinden in unieke kofferlabels. Rugzakken en tassen werden gemaakt van onder meer businessclass dekens, hoezen van de hoofdsteunen en veiligheidskaarten.

©Lufthansa

Afgedankt

“Veel mensen hebben een bijzondere fascinatie voor vliegtuigen en de wereld van het vliegen. Vreemde landen, de levendige en kleurrijke drukte op luchthavens, de enorme vliegtuigen”, zegt Sebastian Riedle, woordvoerder en Managing Director van Miles & More. “Mensen komen terecht in een unieke wereld. Met deze producten kunnen mensen een stukje van die wereld mee naar huis nemen. Tegelijkertijd is het heel waardevol om afgedankte materialen een tweede leven te geven in een andere vorm.”

©Lufthansa

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/