IncidentenNieuws

Lesvliegtuig spaanse luchtmacht neergestort

Woensdag is een lesvliegtuig van de Spaanse luchtmacht, een ENAER T-35 Pillán, neergestort voor de kust van Murcia. Bij de crash kwamen beide inzittenden, een studente en haar instructeur, om het leven. Drie weken geleden stortte een ander vliegtuig van de Spaanse luchtmacht in hetzelfde gebied in zee.

Start

De Spaanse luchtmacht heeft bevestigd dat de crash kort na de start volgde, volgens verschillende spaanse media zou het toestel te maken hebben gehad met een motorstoring. Het toestel is vlakbij een jachthaven in zee gestort toen het probeerde terug te keren naar de luchthaven.

Checks

Het vliegtuig in kwestie was volgens protocol geïnspecteerd en had in de 24 uur voorafgaand aan de crash al twee vluchten gemaakt waarbij geen problemen werden gerapporteerd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close