fbpx
Nieuws

Militaire parachutisten oefenen en herdenken tegelijkertijd

Deze week vindt de militaire oefening ‘Falcon Leap’ plaats. Meer dan 1000 militaire parachutisten maken dan op verschillende locaties en momenten parachutesprongen. Dit heeft Defensie bekend gemaakt in een persbericht.

Market Garden

Het belangrijkste doel van de oefening is samenwerken met internationale partners. Onder meer Amerikaanse, Britse, Canadese en Poolse militairen springen uit transportvliegtuigen, die eveneens afkomstig zijn uit verschillende NAVO-landen. Daarnaast zijn de landingen ook bedoeld ter herdenking aan de operatie Market Garden, die in september 1944 plaatsvond. Deze militaire operatie betekende het begin van de bevrijding van Nederland.

Toegankelijk

Enkele parachutistenlandingen zijn publiek toegankelijk. De grootste landing vindt aanstaande zaterdag 21 september plaats, op de Ginkelse Heide bij Ede. Behalve landingen van parachutisten zullen ook oude militaire voertuigen te zien zijn. Verder zal de Koninklijke Luchtmacht en de Luchtmobiele Brigade van de Koninklijke Landmacht een demonstratie geven met helikopters.

Normandiƫ

In 2018 vloog Up in the Sky mee met een C-130J Hercules van de Amerikaanse luchtmacht, tijdens een paradropping boven Normandiƫ. Vanuit binnenuit zag de paradrop er zo uit:

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button