Nieuws

Militaire parachutisten oefenen en herdenken tegelijkertijd

Deze week vindt de militaire oefening ‘Falcon Leap’ plaats. Meer dan 1000 militaire parachutisten maken dan op verschillende locaties en momenten parachutesprongen. Dit heeft Defensie bekend gemaakt in een persbericht.

Market Garden

Het belangrijkste doel van de oefening is samenwerken met internationale partners. Onder meer Amerikaanse, Britse, Canadese en Poolse militairen springen uit transportvliegtuigen, die eveneens afkomstig zijn uit verschillende NAVO-landen. Daarnaast zijn de landingen ook bedoeld ter herdenking aan de operatie Market Garden, die in september 1944 plaatsvond. Deze militaire operatie betekende het begin van de bevrijding van Nederland.

Toegankelijk

Enkele parachutistenlandingen zijn publiek toegankelijk. De grootste landing vindt aanstaande zaterdag 21 september plaats, op de Ginkelse Heide bij Ede. Behalve landingen van parachutisten zullen ook oude militaire voertuigen te zien zijn. Verder zal de Koninklijke Luchtmacht en de Luchtmobiele Brigade van de Koninklijke Landmacht een demonstratie geven met helikopters.

Normandië

In 2018 vloog Up in the Sky mee met een C-130J Hercules van de Amerikaanse luchtmacht, tijdens een paradropping boven Normandië. Vanuit binnenuit zag de paradrop er zo uit:

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/