BoeingNieuwsProfessionalTwente Airport

Boeing 737 SAS voor demontage naar Twente Airport

In de ochtend van 19 september is een Boeing 737-700 van luchtvaartmaatschappij SAS vanuit Oslo geland op Twente Airport. Het toestel met registratie LN-RNN is bijna 20 jaar oud en economisch afgeschreven. Aircraft End-of-Life Solutions (AELS) gaat het vliegtuig uit elkaar halen en de onderdelen verkopen. De laatste commerciële vlucht met de LN-RNN vond plaats tussen Stockholm en Oslo. Het is het 12e passagierstoestel dat AELS naar Twente heeft laten komen. Eerder wisten Airbussen A330/A340 en Boeings 737 en 747 de weg naar het oostelijke vliegveld te vinden.

Cockpit van de LN-RNN. Copyright Remco de Wit
Wachtend op hun demontage beurt op Twente Airport. Copyright Remco de Wit
Tags

Remco de Wit

Redacteur / fotograaf. Remco is jurist, communicatie-adviseur en luchtvaartfotograaf. Hij volgt de ontwikkelingen in de luchtvaart op de voet en legt ze graag op foto vast. Bovendien levert Remco ook tekst-bijdragen voor Up in the Sky.

Gerelateerde artikelen

Back to top button