fbpx
Nieuws

Delta vlucht daalt 30.000 voet in minder dan 8 minuten

Een Delta vlucht van Atlanta naar Fort Lauderdale daalde plots 30.000 voet en heeft een voorzorgslanding gemaakt op de luchthaven van Tampa, Florida. De gecontroleerde daling werd ingezet na problemen met de cabinedruk.

Cabinedruk

Wat oorzaak was van het voorval is nog onbekend, of de cabinedruk aan boord van de Boeing 767-300 daadwerkelijk is weggevallen is ook nog niet bevestigd. Wel staat vast dat de piloten een waarschuwing kregen voor het wegvallen van de cabinedruk en de zuurstofmaskers omlaag kwamen.

Reactie

De piloten reageerden door het toestel zo snel mogelijk te laten dalen tot onder de 10.000 voet, ongeveer drie kilometer, waar een drukcabine niet nodig is. Zestien minuten na het inzetten van de daling stond het toestel aan de grond op de luchthaven van Tampa. Passagiers hebben hun reis met de bus voortgezet.

Passagiers

De passagiers zijn er allemaal met de schrik vanaf gekomen. Inzittenden van het toestel loven het personeel op social media, het cabinepersoneel zou iedereen kalm hebben gehouden en er zou geen paniek zijn ontstaan aan boord.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button