fbpx
CargoNieuws

‘FedEx neemt afscheid van A310 en DC-10’

De Amerikaanse vrachtvervoerder FedEx heeft een vlootvernieuwing aangekondigd. De maatschappij heeft te maken met oplopende onderhoudskosten voor de onzuinige vliegtuigen. Vermoedelijk worden de toestellen vervangen door de Boeing 767F.

Vooruitgang

FedEx, dat al langer bezig is met het moderniseren van de vloot, heeft laten weten dat het programma vorig jaar heeft gezorgd voor een besparing van 339 miljoen liter brandstof. Het bedrijf heeft ook bekend gemaakt dat de Co2 uitstoot door de vernieuwing drastisch omlaag gaat.

Concurrentie

FedEx wil zo snel mogelijk de operationele kosten omlaag krijgen. Met name in de Verenigde Staten is sprake van steeds sterkere concurrentie, bijvoorbeeld van Amazon Prime. De CEO van FedEx heeft laten weten dat er geen dag is dat hij niet aan Amazon Prime denkt.

A300

De A310 en de DC-10 zijn dan wel de eerste toestellen waarvoor het doek valt in de huidige modernisering, maar niet de laatste. FedEx heeft ook plannen om de A300’s en op termijn ook de MD-11’s af te stoten.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button