fbpx
Editors choiceNieuwsRoutes en Bestemmingen

Garuda Indonesia direct van Amsterdam naar Bali

Per 1 oktober verandert Garuda Indonesia de vluchtvan Amsterdam naar Jakarta in een vlucht naar Denpasar, Bali. De vlucht zal een tussenlanding maken in Medan en vervolgens onder hetzelfde vluchtnummer doorvliegen naar Denpasar.

Reistijd

Door de nieuwe route wordt de reistijd tussen Amsterdam en Denpasar een uur korter. De reistijd tussen Amsterdam en Jakarta zal iets toenemen aangezien reizigers moeten overstappen op de luchthaven van Medan. Garuda Indonesia was de enige maatschappij die een directe verbinding tussen Amsterdam en Jakarta onderhield. De Indonesische maatschappij is nog steeds de enige die Amsterdam direct verbindt met Indonesië.

Netwerk

Door een tussenlanding te maken in Medan hoopt Garuda Indonesia meer transferpassagiers aan boord te krijgen. Door de noordelijke ligging van Medan wordt Garuda Indonesia voor reizigers naar bijvoorbeeld Kuala Lumpur of Singapore een aantrekkelijker alternatief.

Promotie

De Indonesische overheid is bezig met het promoten van bestemmingen als Lake Toba, op Sumatra, als ‘nieuw Bali’. Hiermee hoopt de Indonesische overheid reizigers ook naar andere delen van het land te lokken.

A330

De vluchten zullen in principe worden uitgevoerd door een Airbus A330-200, deze zal op drukke dagen worden afgewisseld door een Boeing 777-300ER. Aan boord van de toestellen zijn tien businessclass stoelen meer dan nu, de maatschappij hoopt meer zakelijke reizigers en passagiers die in luxe op vakantie willen te vervoeren.

KLM

Garuda Indonesia is niet de enige maatschappij die met een tussenlanding naar Bali vliegt. De KLM maakt op de route tussen Amsterdam en Denpasar een tussenlanding in Singapore. De KLM vlucht naar Jakarta maakt een tussenlanding in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur.

Vluchtschema

GA89 vertrekt om 12:05 uur van Schiphol en komt de volgende ochtend om 06:25 uur aan in Medan, vervolgens vertrekt het toestel om 07:05 uur naar Denpasar waar het om 11:05 uur landt. De terugvlucht, GA88, vertrekt om 20:15 uur uit Denpasar en arriveert om 23:00 uur in Medan. Na 55 minuten in Medan vertrekt het toestel om 23:55 uur naar Amsterdam waar het om 07:50 uur landt.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button