GoofNaast het nieuws

Plastic! | Column Goof

Precies vandaag, maar dan eergisteren, hoorde ik in het Journaal dat we elke keer een half miljoen microplastic bolletjes in de gootsteen spugen, elke keer na het tandenpoetsen. Zijn we met z’n allen totaal geschift geworden of zo? Wie heeft GlaxoSmithKline gevraagd om die troep erin te stoppen? 

TUI is beter bezig. TUI heeft aangekondigd veertig miljoen stuks minder plastic te gaan gebruiken, de komende jaren. Dit jaar doen ze er al 26 miljoen. 

Goed werk, TUI. Ik vlieg graag binnenkort weer mee naar Sanford om onderweg ook geen plastic meer te gaan gebruiken. Tip van Goof: serveer voedsel dat je met je handen kunt eten. Dat is er zat. Nog een Tip voor TUI  maak alle eten aan boord vegetarisch. Negenennegentig procent van de passagiers merkt er niks van. Het is goedkoper, de houdbaarheid neemt toe en de kans op cabine-brede aanvallen van acute flubberpoep neemt af.   

Leuke discussie voor de marketingafdeling: er wèl of juist niet mee naar buiten treden? Een enkele varkensboer uit de BioBelt eist worst, maar alle Randstedelijke innovators en early adopters staan te juichen, denk ik zo. 

Goof Bakker

[email protected] Meer lezen? www.goofbakker.nl, Piloot & Vliegtuig en af en toe NRC.

Additional facts 

In de VS poetsen veel mensen hun tanden met bakmeel en water. Kost niks en schijnt perfect te zijn. Een vriend van me die tandarts is vertelt me dat tandpasta feitelijk grote nonsens is. Het poetsen zelf is wel belangrijk. Daar zet ik als leek óók mijn vraagtekens bij. Over honderd jaar zullen ze zeggen dat wij onze gebitten massaal vernielden door dagelijks met nylon borstels over de kwetsbare één-cel-dikke grens tussen tanden en tandvlees te raggen. Om vervolgens weer door de tandpastaboeren geproduceerde middeltjes te kopen tegen ‘terugtrekkend tandvlees’. Good old marketing, u weet wel!

Tags

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button