InnovatieNieuwsSchiphol Airport

Schiphol test systeem om wachttijden te voorspellen

Schiphol is een pilot gestart waarbij reizigers advies krijgen wanneer ze het beste door de beveiligingscontrole kunnen. De test wordt uitgevoerd bij een selectie aan vluchten die gebruikmaken van vertrekhal 1.

Voorspellen

Passagiers kunnen niet alleen advies krijgen over hoe laat zij door de beveiligingscontrole heen moeten, maar kunnen ook zien hoe lang zij daar naar schatting mee bezig zullen zijn. Om dit te kunnen voorspellen wordt gebruikgemaakt van historische data en de verwachte passagiersaantallen.

Reisschema

De voorspelde wachttijden worden door de luchthaven gebruikt om een persoonlijk reisplan voor passagiers op te stellen. Reizigers kunnen dan gebruikmaken van een door schiphol gemaakte planning voor op de luchthaven.

Introductie

De test eindigt in oktober waarna gekeken wordt hoe het systeem functioneerde en eventueel hoe het breder geïntroduceerd zou kunnen worden op de luchthaven.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/