NieuwsSchiphol AirportToekomst NL luchtvaart

Schiphol wil een betere leefomgeving creëren

De minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, heeft in juli bekendgemaakt open te staan voor een beperkte groei van Schiphol vanaf 2020. Voorwaarde voor deze groei zou zijn dat de overlast van de luchthaven niet toeneemt. Schiphol heeft bekendgemaakt de overlast alvast op drie manieren aan te pakken.

Ultrafijn stof

Schiphol steunt al langere tijd het onderzoek naar de gevolgen van ultrafijn stof op de gezondheid. Ondanks dat het onderzoek nog niet is afgerond, is al wel gebleken dat ultrafijn stof op korte termijn invloed heeft op de gezondheid. Hierdoor is de luchthaven, in een poging de hoeveelheid ultrafijn stof terug te dringen, het actieplan ultrafijn stof gestart.

Hinder

Schiphol heeft een eerste concept met een reeks maatregelen opgesteld om de hinder voor de omgeving terug te dringen. De maatregelen zijn samen met sectorpartijen opgesteld naar aanleiding van gesprekken met onder andere het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol. Het is nog onbekend wat de maatregelen precies inhouden.

Omgevingsfonds

Met de introductie van een nieuw omgevingsfonds is Schiphol van plan om te gaan investeren in de omgeving van de luchthaven. Zo zal de luchthaven gaan investeren in bijvoorbeeld de aanpak van grondgeluid, innovatieve bouw en groenvoorzieningen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close