Licht en luchtigNieuws

Swiss vervoert de Olympische vlam

Voor de aanstaande Olympische winterspelen voor minderjarigen in Lausanne heeft Swiss gisteren de Olympische vlam in Athene opgehaald. Aan boord waren onder andere Virginie Faivre, hoofd van het organiserend comité van de winterspelen en Lorenzo Stoll, hoofd van Swiss in West-Zwitserland.

Toestemming

Swiss laat weten dat het vervoeren van de vlam een behoorlijke opgave is. Ondanks dat deze in een afgesloten lantaarn werd vervoerd, moesten er verschillende speciale toestemmingen komen voor het vervoer per vliegtuig en er mochten bijvoorbeeld geen reguliere passagiers mee. Het toestel, een Airbus A220, vloog dan ook speciaal voor de vlam op en neer.

Aankomst

Bij aankomst op de luchthaven van Genève werd een kleine ontvangstceremonie gehouden. Swiss heeft enkele fotos van de ceremonie, die naast het vliegtuig werd gehouden, gepubliceerd:

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button