fbpx
AirlinesNieuws

Vietnamese startup Viettravel eind 2020 de lucht in

De vietnamese startup Viettravel wil eind 2020 de eerste vlucht uitvoeren. De maatschappij wil van start gaan met drie tot vier vliegtuigen en richt zich voornamelijk op internationale routes.

Bestellingen

Viettravel wil de lucht in met de Airbus A321neo of de Boeing 737. Er wordt verwacht dat de maatschappij tijdens de Singapore airshow, in februari 2020, een bestelling plaatst voor een van de twee types. De aankondiging van de nieuwe maatschappij komt kort na de oprichting van het eveneens Vietnamese Bamboo Airways.

Groei

Vietnam is een van de landen met de grootste toename in vraag naar vliegreizen. Dit is niet alleen te danken aan het toenemende toerisme, maar ook aan de toenemende welvaart in Vietnam. Viettravel heeft nog geen concrete plannen voor routes, maar geeft aan actief te willen worden in Zuid-Oost Azië, Zuid-Korea, Japan, China en Australië.

Startup

Viettravel is niet de enige startup die de lucht in wil in Vietnam, het eveneens Vietnamese Vingroup is ook bezig met het oprichten van een luchtvaartmaatschappij. Bamboo Airways is eerder dit jaar voor het eerst de lucht in gegaan.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button