fbpx
Air FranceEditors choiceFinancieelNieuws

‘Air France en easyJet niet meer geïnteresseerd in Aigle Azur’

Air France heeft geen interesse meer in het failliete Aigle Azur. Vermoedelijk vanwege de harde afstraffing voor het bedrijf op de beurs. Beleggers zien een overname niet zitten, omdat het hoge (personeels)kosten met zich meebrengt. Ook easyJet ziet af van het bod. Dat meldt persbureau Reuters.

Biedingen

Er zijn nog wel enkele andere geïnteresseerden, maar het is niet duidelijk welke maatschappijen. Air France deed eerder samen een bod met Air Caraïbes. Het is nog niet bekend of laatstgenoemde wel doorgaat met de bieding.

Faillissement

In september vroeg Aigle Azur faillissement aan als gevolg van de oplopende brandstofkosten en veel concurrentie onder LCC’s. Ook de recente uitbreiding van vluchten naar verre bestemmingen zoals Brazilië pakte niet goed uit. Om de financiën weer op orde te krijgen, wil Aigle Azur aandelen verkopen aan geïnteresseerde partijen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button