fbpx
DuurzaamheidFinancieelFrequente reizigersNieuwsProfessional

Duitsland verdubbelt belasting luchtvaart

De Duitse regering heeft een akkoord bereikt over het verdubbelen van de belasting op short haul vluchten.

Milieu

Na veel onderhandelingen is er besloten vanaf 1 januari 2020 de belasting op korte vluchten vanaf Duitse luchthavens te verhogen. Tegelijkertijd wordt de belasting op treintickets verlaagd. Hiermee wil de Duitse overheid reizigers stimuleren om de trein te pakken in plaats van het vliegtuig, omdat dat minder belastend is voor het milieu.

Belasting

De huidige vliegbelasting is 7,38 euro per passagier; dat wordt dus verdubbeld. De treinticketbelasting is nu negentien procent, maar die wordt verlaagd naar zeven procent.

Maatregelen

De maatregelen zijn onderdeel van het Klimaatbeschermingsprogramma 2030. Hierin heeft de Duitse overheid kernpunten vastgesteld om de CO2-uitstoot flink te reduceren tegen 2030, als ‘tussenstop’ voor het uiteindelijke CO2-doel in 2050.

Up breidt haar webshop verder uit!

Naast nieuws- en achtergrondartikelen heeft Up ook een leuk aanbod van allerlei luchtvaartgerelateerde producten. Bekijk alles in de webshop.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button