DuurzaamheidFinancieelFrequente reizigerNieuwsProfessional

Duitsland verdubbelt belasting luchtvaart

De Duitse regering heeft een akkoord bereikt over het verdubbelen van de belasting op short haul vluchten.

Milieu

Na veel onderhandelingen is er besloten vanaf 1 januari 2020 de belasting op korte vluchten vanaf Duitse luchthavens te verhogen. Tegelijkertijd wordt de belasting op treintickets verlaagd. Hiermee wil de Duitse overheid reizigers stimuleren om de trein te pakken in plaats van het vliegtuig, omdat dat minder belastend is voor het milieu.

Belasting

De huidige vliegbelasting is 7,38 euro per passagier; dat wordt dus verdubbeld. De treinticketbelasting is nu negentien procent, maar die wordt verlaagd naar zeven procent.

Maatregelen

De maatregelen zijn onderdeel van het Klimaatbeschermingsprogramma 2030. Hierin heeft de Duitse overheid kernpunten vastgesteld om de CO2-uitstoot flink te reduceren tegen 2030, als ‘tussenstop’ voor het uiteindelijke CO2-doel in 2050.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close