Frequente reizigerNieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol Airport

Polderbaan komende week buiten gebruik

De Polderbaan wordt komende week gesloten vanwege gepland onderhoud. Tussen maandag 23 september en zondag 29 september is de baan gesloten.

Overlast

De Polderbaan en de Kaagbaan worden bij voorkeur zoveel mogelijk ingezet omdat de aan- en uitvliegroutes over minder dicht bewoond gebied komen dan andere banen. Om de overlast tot een minimum te beperken, voert Schiphol gelijktijdig verschillende werkzaamheden aan de baan uit.

Baangebruik

Vliegverkeer dat normaal gebruik maakt van deze baan wordt tijdens de werkzaamheden afgehandeld op de Zwanenburgbaan en de Buitenveldertbaan.

Onderhoud

Tijdens het reguliere onderhoud worden het asfalt van de baan en de baanmarkering waar nodig vernieuwd. Er wordt onder andere rubber van de baan verwijderd. Vliegtuigbanden laten bij elke landing een klein beetje rubber achter op de baan. Dat gaat in het asfalt zitten, waardoor het minder stroef wordt. Na een paar duizend landingen wordt het tijd om het rubber te verwijderen. De lampen van de Polderbaan worden schoongemaakt en indien nodig worden lampen vervangen. Waar mogelijk wordt baanverlichting door duurzame ledverlichting vervangen.

Ploegendienst

Schiphol voert de werkzaamheden uit in samenwerking met Heijmans. Zo’n 75 medewerkers werken in verschillende ploegen 24 uur per dag om te zorgen dat de Polderbaan niet langer dan strikt noodzakelijk buiten gebruik is.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close