AirlinesOverig nieuwsProfessional

AirBaltic ontvangt twintigste A220 | Foto’s

De Letse maatschappij AirBaltic heeft dit weekend de twintigste A220-300 ontvangen. In totaal moet de maatschappij dertig toestellen van dit type ontvangen, met een optie van nog eens dertig vliegtuigen.

Order

Oorspronkelijk bestelde de maatschappij twintig A220-300’s, maar in 2018 kocht airBaltic daar nog 10 bij, met een optie om er nog eens dertig bij te bestellen.

Verheugd

“We zijn verheugd om ons 20e toestel van dit type te ontvangen en daarmee de eerste order af te ronden. De keuze in 2012 om launch operator te worden van de A220-300 was een succesvolle keuze en we hebben er veel voordeel mee kunnen behalen”, vertelt marin Gauss, CEO bij airBaltic. “AirBaltic heeft nu een stabiel groeipad omdat we veel belangrijke stappen hebben gezet in de toekomstige ontwikkeling. De modernisering van onze vloot was daar één van.”

A220-only

In de toekomst wil airBaltic enkel nog met de A220’s vliegen. De maatschappij is lovend over het toestel, waarmee de maatschappij naar eigen zeggen bijna 4 miljoen passagiers heeft vervoerd.

©airBaltic
©airBaltic
©airBaltic

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close