fbpx
AirlinesFinancieelFrequente reizigersNieuwsProfessional

‘Dag des oordeels voor Thomas Cook’

Het is vandaag een belangrijke dag voor Thomas Cook. Zondagochtend heeft het bedrijf een meeting met de grootste shareholder en schuldeisers om de financiering rond te krijgen.

Financiën

De bijeenkomst staat gepland voor zondagochtend bij Slaughter & May, zo meldt de BBC. Thomas Cook moet zo’n 200 miljoen pond bij elkaar zien te krijgen om het hoofd boven water te kunnen houden.

Vast

Enkele toeristen die in Tunesië in een hotel zitten melden dat zij het hotel niet uit mogen totdat Thomas Cook zou hebben betaald voor de reizigers. Ook zouden de gasten van het hotel extra geld hebben moeten bijleggen omdat er wordt gevreesd dat de tour operator het niet meer kan betalen. Een toerist vertelde tegen BBC Radio 5 dat het hotel werd afgesloten door bewakers omdat de reizigers geen extra geld neerlegden.

Overheid

Als de tour operator de financiën niet rond krijgt, dan stranden er zo’n 600.000 toeristen, waarvan er ongeveer 150.000 Brits zijn. De Transport Salaried Staffs Association heeft de Britse overheid opgeroepen Thomas Cook uit de brand te helpen, zodat de reizigers weer terug kunnen.

Rode cijfers

Het gaat al langere tijd slecht bij de reisorganisatie. Eerder dit jaar heeft het bedrijf meerdere biedingen ontvangen voor het overnemen van (delen) van de luchtvaartmaatschappij, waaronder van Lufthansa.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button