fbpx
IncidentenNaast het nieuwsProfessional

‘Griekse politie pakt vliegtuigkaper 30 jaar na dato op’

Op het Griekse eiland Mykonos is een 65-jarige Libanees opgepakt die wordt verdacht van betrokkenheid bij een vliegtuigkaping in 1985. Dat melden diverse Griekse media.

Kaping

Vlucht 847 van Trans World Airlines werd op 14 juni 1985 kort na het opstijgen vanuit Athene gekaapt door twee mannen. De kaping zou twee weken duren. Er waren 150 inzittenden aan boord. Tijdens die periode vloog het toestel een aantal keer heen en weer tussen Beiroet en Algiers. Oorspronkelijk vertrok het toestel uit Caïro en was de eindbestemming San Diego, met tussenstops in Athene, Rome, Boston en Los Angeles.

Mishandeling

Een aantal militairen werden aan boord voortdurend mishandeld. Een 23-jarige Amerikaanse marinier werd vermoord. Hij was het enige dodelijke slachtoffer. De kapers eisten vrijlating van honderden Libanezen die vastzaten in Israël. In de weken na de kaping werden er 700 Libanezen vrijgelaten, maar volgens Israël stond dat los van de kaping.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button