fbpx
Editors choiceNieuwsProfessional

Weer vertraging Rolls Royce Trent 1000 motoren

Opnieuw zijn er vertragingen bij de Trent 1000 motoren van Rolls Royce. Het bedrijf verwacht nu de motoren pas te kunnen leveren in het tweede kwartaal van 2020.

Tijd

Rolls Royce heeft meer tijd nodig dan gedacht om vervangende onderdelen te vinden. In een verklaring betuigt het bedrijf spijt voor de verdere vertragingen. “We werken nauw samen met onze klanten om de impact zo minimaal mogelijk te houden”, aldus Rolls Royce.

Controle

Doordat de bladen van de ‘package C compressor’ in de motor minder stevig zijn dan verwacht, moesten in totaal 380 motoren gecontroleerd worden. Alleen al in het eerste halfjaar na het bekend maken van de problemen heeft dit 621,58 miljoen euro gekost.

Problemen

Het bedrijf wist al sinds maart 2018 van de problemen met de motoren af, maar kwam er pas in april 2018 mee naar buiten. Rolls Royce heeft datzelfde jaar aangekondigd dat er 4.600 banen geschrapt worden, om zo in totaal 500 miljoen euro te besparen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button