Editors choiceIndustrieNieuwsProfessional

Weer vertraging Rolls Royce Trent 1000 motoren

Opnieuw zijn er vertragingen bij de Trent 1000 motoren van Rolls Royce. Het bedrijf verwacht nu de motoren pas te kunnen leveren in het tweede kwartaal van 2020.

Tijd

Rolls Royce heeft meer tijd nodig dan gedacht om vervangende onderdelen te vinden. In een verklaring betuigt het bedrijf spijt voor de verdere vertragingen. “We werken nauw samen met onze klanten om de impact zo minimaal mogelijk te houden”, aldus Rolls Royce.

Controle

Doordat de bladen van de ‘package C compressor’ in de motor minder stevig zijn dan verwacht, moesten in totaal 380 motoren gecontroleerd worden. Alleen al in het eerste halfjaar na het bekend maken van de problemen heeft dit 621,58 miljoen euro gekost.

Problemen

Het bedrijf wist al sinds maart 2018 van de problemen met de motoren af, maar kwam er pas in april 2018 mee naar buiten. Rolls Royce heeft datzelfde jaar aangekondigd dat er 4.600 banen geschrapt worden, om zo in totaal 500 miljoen euro te besparen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close