fbpx
BoeingNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Delta mogelijk geïnteresseerd in 200 Boeing 797’s’

Delta Air Lines heeft vertrouwen in het 797-programma van Boeing en overweegt om tweehonderd van deze toestellen aan te schaffen. Dat zei Ed Bastin, CEO van Delta Airlines, in een interview met persbureau Bloomberg.

Pensioen

De 757’s en 767’s moeten binnenkort met pensioen en daarvoor heeft Delta tweehonderd nieuwe vliegtuigen nodig.

Bouw

Boeing heeft nog niet besloten of de 797 daadwerkelijk gebouwd gaat worden. Het zal nog wel even duren voordat er een knoop wordt doorgehakt vanwege de problemen rondom de 737 Max.

Vliegbereik

Mocht het toestel er komen, en als het vliegtuig dan een vliegbereik heeft van minimaal 5000 nautische mijlen (9260 kilometer), dan overweegt Delta om de order te plaatsen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button