BoeingIndustrieNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Delta mogelijk geïnteresseerd in 200 Boeing 797’s’

Delta Air Lines heeft vertrouwen in het 797-programma van Boeing en overweegt om tweehonderd van deze toestellen aan te schaffen. Dat zei Ed Bastin, CEO van Delta Airlines, in een interview met persbureau Bloomberg.

Pensioen

De 757’s en 767’s moeten binnenkort met pensioen en daarvoor heeft Delta tweehonderd nieuwe vliegtuigen nodig.

Bouw

Boeing heeft nog niet besloten of de 797 daadwerkelijk gebouwd gaat worden. Het zal nog wel even duren voordat er een knoop wordt doorgehakt vanwege de problemen rondom de 737 Max.

Vliegbereik

Mocht het toestel er komen, en als het vliegtuig dan een vliegbereik heeft van minimaal 5000 nautische mijlen (9260 kilometer), dan overweegt Delta om de order te plaatsen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close