Editors choiceFrequente reizigerNieuwsNL nieuwsRotterdam The HagueSchiphol Airport

Virgin wil naar Amsterdam en Rotterdam

Virgin Atlantic wil vluchten naar Amsterdam en Rotterdam. Die routes en nog eens 82 nieuwe routes staan in een outline van de maatschappij voor als Heathrow de extra baan heeft.

Plannen

Virgin Atlantic vliegt in 2020 op 19 long-haul bestemmingen. Dat is het hele netwerk van de Britse maatschappij. De plannen zijn echter groot voor de kleine maatschappij. Er komen 109 bestemmingen. Van de 84 nieuwe liggen er 37 in Europa, 12 in de UK en 35 elders op de wereld. Amsterdam en Rotterdam zijn twee van die routes.

Non-stop

Virgin belooft bestemmingen die nu nog niet non-stop vanuit het Verenigd Koninkrijk te vliegen zijn, zoals Jakarta en Panama. De maatschappij wil de tweede flagcarrier worden, na British Airways. Virgin haalt een rapport aan waarin staat dat BA 77 monopolie-routes heeft vanaf Heathrow. Virgin wil op 25 van die routes concurreren.

Breken

Het plan is vooral een poging de macht van BA op Heathrow te breken door de politiek te verleiden met concurrentie. Het aangehaalde rapport stelt dat prijzen 10 procent te hoog liggen, omdat BA 55 procent van de slots in handen heeft. Virgin heeft zo’n 5 procent. In de verhouding volgens Virgin verandering komen als de derde baan er is.

Overname

Virgin heeft in 2019 FlyBe overgenomen. Veel van de FlyBe bestemming zijn opgenomen in het potentiële routenetwerk. Daarnaast wordt de gezamenlijke joint venture met Air France-KLM en Delta eind dit jaar een feit. De eerste A350 is vorige maand in ontvangst genomen en de maatschappij heeft in juni veertien A330-900‘s besteld.

De kaart met potentiële routes staat hier (pdf).

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close