fbpx
Editors choiceFinancieelNieuwsProfessional

Adria Airways stopt met vliegen

Het Sloveense Adria Airways stopt met vliegen wegens geldproblemen, zo maakt de maatschappij bekend. In ieder geval tot vrijdag wordt er niet gevlogen.

Geen geld

De maatschappij zegt geen geld te hebben. “Er wordt gezocht naar een oplossing”, stelt de maatschappij in een verklaring. “We zijn in gesprek met een potentiële investeerder.”

Schiphol

Alle vliegoperaties van en naar de Sloveense hoofdstad Ljubljana, Pristina in Kosovo en Tirana in Albanië zijn opgeschort. Adria is aangesloten bij Star Alliance. De maatschappij vliegt tweemaal daags van Ljubljana naar Schiphol. Maandag werden de vluchten al geannuleerd.

Toestellen

Op 19 september werden al twee CRJ900’s teruggehaald door het leasebedrijf. De maatschappij heeft er nu nog zeven. Daarnaast zijn er twee CRJ700’s en drie A319’s. De resterende toestellen zijn door andere leasemaatschappijen bij Adria ondergebracht.

Tijdelijk

“Ons doel is te zorgen dat Adria binnenkort weer vliegt en dat het staken van de operatie tijdelijk is. Het bedrijf betreurt de situatie ten zeerste en biedt haar verontschuldigingen aan.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button