BoeingNieuws

Air New Zealand koopt Dreamliners

Air New Zealand heeft een deal gesloten met Boeing voor de koop van acht 787-10 Dreamliners. Dat maakt de maatschappij bekend.

Definitief

Het is het definitieve koopcontract, eerder werd al een intentieverklaring getekend. Ze zijn ter vervanging van acht 777-200’s, zo werd bij de intentieverklaring bekend gemaakt.

Groei 

“Deze investering biedt een platform voor onze toekomstige strategische richting en opent nieuwe kansen voor groei.” De 787-10 is het aangewezen toestel om de 777-200ER’s te vervangen, voegt de ceo eraan toe.  Inclusief de nieuwe bestelling telt de vloot 22 Dreamliners. De maatschappij heeft ook zeven Boeing 777-300ER’s en nu nog de acht 777-200ER’s die vervangen zullen worden door de nieuwe bestelling. 

Aandeelhouders

De eerste van de serie -10’s zal in de tweede helft van 2022 in de vloot komen. De laatste staat gepland voor 2027. Morgen stemmen de aandeelhouders van de maatschappij over de deal.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close