fbpx
FinancieelNieuwsProfessional

Thomas Cook NL stopt, Condor vliegt door

Het Nederlandse deel van Thomas Cook, met onder ander Neckermann, stopt per vandaag. Het Duitse Condor vliegt wel door.

Financieel onvermogen

De Nederlandse tak schrijft: “Naar aanleiding van de aankondiging van het faillissement voor [het moederbedrijf, red.] Thomas Cook is in de afgelopen 24 uur gekeken naar mogelijkheden om de geboekte reizen bij Thomas Cook Nederland uit te blijven voeren. Ondanks alle inspanningen is dit helaas niet gelukt. Daar komt bij dat het niet uit te sluiten is dat de klanten van Thomas Cook Nederland, die op korte termijn op vakantie gaan, geen gebruik kunnen maken van de door hen geboekte accommodatie. Wij hebben daarom zojuist bij SGR een melding van financieel onvermogen gedaan. Dit betekent dat uw reis niet doorgaat.”

Continentaal Europa

Thomas Cook Nederland valt onder Thomas Cook continentaal Europa. Laatstgenoemde heeft als belangrijkste markt Duitsland. Ook daar worden reizen niet uitgevoerd. Het lijkt dus ook voor het deel aan deze zijde vn de Noordzee over en uit.

Condor

Er is één uitzondering, Condor. De Duitse vliegmaatschappij die onderdeel is van Thomas Cook. De airline kondigde maandagavond aan gewoon te blijven vliegen en tickets te verkopen. “Condor is een winstgevende maatschappij”, valt te lezen in het persbericht. “Vorig boekjaar hadden we bijna 2 miljard omzet en een winst van 43 miljoen. De verwachting is dat dit dit jaar nog meer wordt.”

Overbrugging

Omdat er tijdelijke liquiditeitsproblemen zijn, heeft de maatschappij twee overbruggingskredieten aangevraagd. De eerste, bij de deelstaat Hessen, is reeds toegekend. De federale overheid buigt zich over de andere. Onder Condor vallen ook Thomas Cook Aviation en Thomas Cook Balearics. Samen zijn ze goed voor een vloot van 58 toestellen, bijna de helft van alle Thomas Cook vliegtuigen.

Brussels Airlines

Brussels Airlines laat weten geen vluchten meer uit te voeren voor Thomas Cook België. Vandaag worden twee retourvluchten geannuleerd. De Belgische luchtvaartmaatschappij bekijkt momenteel haar vluchtplan voor de komende weken en maanden en zal zo snel mogelijk informeren over eventuele wijzigingen in haar vluchtaanbod.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button