fbpx
LiefhebberMilitairNaast het nieuwsVliegtuigen

Amerikaanse luchtmacht kiest voor Sikorsky combat rescue helikopter

Vliegtuig- en helikopterbouwer Sikorsky kan beginnen aan de productie van de HH-60W Combat Rescue helikopter (CRH). Daar heeft de Amerikaanse Luchtmacht toestemming voor gegeven.

Order

Amerika heeft 113 helikopters besteld om de Sikorsky HH-60G Pave Hawk’s te vervangen. Het nieuwe type is capabeler en betrouwbaarder. Ook is de brandstoftank bijna twee keer zo groot, waardoor er dus langer gevlogen kan worden. Ook andere zaken, zoals de verdediging, avionics en elektronische capaciteit, zijn flink verbeterd.

Missie

“We hebben goedkeuring gekregen voor de lancering van de productie van een helikopter die levens gaat redden van onze militairen en bondgenoten. Met deze keuze begint de transitie naar een betrouwbaardere helikopter om de missie van de Amerikaanse Luchtmacht te vervullen”, aldus kolonel Dale R. White, program executive officer bij de U.S. Air Force.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button