AirlinesEditors choiceFrequente reizigerNL nieuwsOverig nieuwsSchiphol Airport

Flybe staakt vluchten tussen Schiphol en Sheffield

De Engelse stad Sheffield is vanaf eind oktober niet meer rechtstreeks bereikbaar vanaf Schiphol. Flybe stopt vanaf de ingang van het winterseizoen 2019/2020 met het uitvoeren van de route. Dit bevestigt de luchthaven van Sheffield.

Minder vluchten

Volgens The Yorkshire Post meldde Flybe in april van dit jaar nog dat een groot deel van de routes vanaf vliegveld Doncaster-Sheffield zou vervallen. Van de tien routes zouden er twee overblijven, naar Amsterdam en Belfast.

‘Te lage vraag’

De krant stelt nu dat beide routes te weinig klanten trekken, waardoor het voor Flybe niet meer rendabel is om te blijven vliegen. De luchthaven laat in een verklaring juist weten dat de routes het afgelopen jaar juist 25 procent meer passagiers trokken. De vliegtuigen op de routes zaten bijna vol, stelt het vliegveld.

Onrustig jaar

Flybe heeft geen rustig jaar achter de rug. In november zette de airline zichzelf in de etalage, in februari werd de maatschappij overgekocht door een consortium van bedrijven. De joint-venture, onder de naam Connect Airways, betaalde 3,2 miljoen euro voor Flybe en pompt miljoenen in het bedrijf om de maatschappij nog in de lucht te houden.

Routes geschrapt

Om te blijven vliegen, werd al snel een aantal routes geschrapt. Vanaf maart 2020 vliegt Flybe bijvoorbeeld niet meer tussen Schiphol en Birmingham. Deze slots zijn nu beschikbaar voor andere airlines.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/