fbpx
AirlinesEditors choiceFrequente reizigersNaast het nieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Flybe staakt vluchten tussen Schiphol en Sheffield

De Engelse stad Sheffield is vanaf eind oktober niet meer rechtstreeks bereikbaar vanaf Schiphol. Flybe stopt vanaf de ingang van het winterseizoen 2019/2020 met het uitvoeren van de route. Dit bevestigt de luchthaven van Sheffield.

Minder vluchten

Volgens The Yorkshire Post meldde Flybe in april van dit jaar nog dat een groot deel van de routes vanaf vliegveld Doncaster-Sheffield zou vervallen. Van de tien routes zouden er twee overblijven, naar Amsterdam en Belfast.

‘Te lage vraag’

De krant stelt nu dat beide routes te weinig klanten trekken, waardoor het voor Flybe niet meer rendabel is om te blijven vliegen. De luchthaven laat in een verklaring juist weten dat de routes het afgelopen jaar juist 25 procent meer passagiers trokken. De vliegtuigen op de routes zaten bijna vol, stelt het vliegveld.

Onrustig jaar

Flybe heeft geen rustig jaar achter de rug. In november zette de airline zichzelf in de etalage, in februari werd de maatschappij overgekocht door een consortium van bedrijven. De joint-venture, onder de naam Connect Airways, betaalde 3,2 miljoen euro voor Flybe en pompt miljoenen in het bedrijf om de maatschappij nog in de lucht te houden.

Routes geschrapt

Om te blijven vliegen, werd al snel een aantal routes geschrapt. Vanaf maart 2020 vliegt Flybe bijvoorbeeld niet meer tussen Schiphol en Birmingham. Deze slots zijn nu beschikbaar voor andere airlines.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button