Licht en luchtigNaast het nieuws

Norwegian knoopt Noord- en Zuidpool aan elkaar

Norwegian biedt de liefhebber de mogelijkheid om van van de Noord- naar de Zuidpool te vliegen met één maatschappij. Niet helemaal precies van en naar de polen natuurlijk, maar het gaat om het idee.

Spitsbergen

De trip begint om 12:40 uur op het vliegveld Svalbard (LYR) op Spitsbergen, ruim in het Noordpoolgebied. Daar neem je vlucht DY 397 uitgevoerd door een 737-800 naar Oslo.

Gatwick

Vervolgens moet je naar Gatwick; daarvoor pak je weer een 737: vlucht D8-2807. Je komt op Gatwick om 20:05 uur lokale tijd aan. Tweeëneenhalf uur later stap je aan boord van een Dreamliner die je in één ruk naar Buenos Aires brengt. Het is een nachtvlucht, dus misschien een upgrade nemen.

Switchen

Om 08:10 in de ochtend land je. Daar is een lange zit voorzien, of even de stad in natuurlijk. Let op: je moet van vliegveld switchen. Je laatste vlucht is er één met de Argentijnse maatschappij van Norwegian.

Ushuaia

Om 18:35 neem je namelijk vlucht DN-6120 ; weer een 737-800. Je landt nog geen twee uur later in Ushuaia, de zuidelijkste stad ter wereld op Vuureiland. Het is tevens de uitvalbasis voor reizen naar de Zuidpool.

16.000 kilometer

Kostprijs volgens de maatschappij 450 euro (enkele reis). Je hebt 25 uur gevlogen en bijna 16.000 kilometer afgelegd. Je bent dan wel van het meest noordelijke naar het meest zuidelijk vliegveld gegaan. Met één maatschappij. Echt een reis voor de liefhebber.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close