AirlinesProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘SpiceJet denkt aan 100 A321’s als vervanging van 737 MAX’

De Indiase low-cost carrier SpiceJet overweegt een grote order te plaatsen bij Airbus door de problemen met de Boeing 737 MAX. Dit melden diverse internationale media.

Boeing-klant

SpiceJet is op dit moment nog een volledige Boeing-klant. De airline vliegt met 737-800, -900 en heeft ook 13 exemplaren van de MAX. Bij Boeing staan nog 123 MAX-toestellen in bestelling. De 13 toestellen die al geleverd zijn, staan sinds maart aan de grond na twee dodelijke ongelukken.

Interesse van Airbus

CEO Ajay Singh van SpiceJet stelt tegenover persbureau Bloomberg dat de problemen met de MAX ervoor zorgen dat Airbus met extra aandacht naar SpiceJet kijkt. “Airbus strijdt voor ons sinds we met Boeing vliegtuigen vliegen. Met de recente problemen proberen zij ons nog sterker binnen te halen”, zegt Singh.

A321LR of XLR

Singh kijkt zelf vooral naar de A321LR of de grotere XLR. Daarmee zou de airline ook long-haul routes naar Europa kunnen aanbieden. Als de order er komt, gaat het om een groot aantal toestellen. “Iedere order van SpiceJet bestaat uit minimaal 100 vliegtuigen”, stelt Singh.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close