fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

‘Adria Airways krijgt week de tijd om licentie te redden’

De Sloveense maatschappij Adria Airways krijgt een kleine week de tijd om een financieel plan op te stellen. Als er voor 2 oktober geen plan ligt, trekt de Sloveense luchtvaartautoriteit de licentie van de maatschappij in, melden diverse media.

Financiële problemen

Adria Airways verkeert al langere tijd in grote financiële problemen. De maatschappij moest vorig jaar al bewijzen dat ze nog financieel gezond was. Voor de zomer voerde de maatschappij gesprekken met een Amerikaanse investeerder die zou willen investeren in de airline.

Geen vluchten meer

Afgelopen dinsdag stopte de maatschappij tijdelijk met vliegen, nadat maandag ook al enkele vluchten geannuleerd werden. Volgens de Sloveense krant Večer worden donderdag en vrijdag alleen vluchten naar belangrijke bestemmingen uitgevoerd.

Reddingsplan

De Sloveense Civil Aviation Agency wil dat de maatschappij voor 2 oktober met een plan komt om de financiën weer op orde te krijgen. “We willen heldere garanties dat een financiële herstructurering uitgevoerd wordt”, stelt Rok Marolt, hoofd van de luchtvaartautoriteit tegenover Večer. “We zullen de deadline zeker niet verlengen.” Volgens Marolt bedraagt de schuld van Adria inmiddels tientallen miljoenen euro’s.

Licentie in gevaar

Als er geen op 2 oktober geen haalbaar plan ligt, trekt de luchtvaartautoriteit de licentie van de airline in. Marolt stelt dat de licentie “zonder overweging” wordt ingetrokken als het plan niet haalbaar is. Het plan moet ook gesteund worden door de leasemaatschappijen waarbij Adria vliegtuigen leaset.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button