AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

“Etihad neemt A350 later in gebruik”

Etihad Airways neemt de Airbus A350 later dan gepland in gebruik. Dat meldt persbureau Reuters. Airbus leverde inmiddels 3 A350-1000’s af, maar Etihad vloog er nog niet mee.

Uitstel

Een woordvoerder van Etihad bevestigt tegenover Reuters dat de A350 op een later moment in gebruik genomen wordt. De airline is bezig met een herstructurering; de introductie van vijf A350-1000’s is onderdeel van een strategisch plan, stelt de woordvoerder

Order

Etihad heeft bij Airbus twintig A350-1000’s besteld. Die order kwam niet zonder slag of stoot tot stand: in eerste instantie maakten ook 42 A350-900’s deel uit van de opdracht. Eerder dit jaar werden de -900’s geschrapt en bleven de -1000’s over.

Toestellen afgebouwd

Airbus bouwde in het voorjaar de eerste A350-1000 al voor de maatschappij. Uit het orderboek van de vliegtuigbouwer blijkt dat eind augustus al drie A350-1000’s gebouwd zijn. Volgens Planespotters.net staan twee afgebouwde toestellen inmiddels in Bordeaux en is ook een vierde exemplaar al gebouwd.

Mislukte investeringen

Etihad heeft de laatste jaren te maken met financiële problemen. In 2018 werd een verlies geleden van 1,2 miljard dollar. Na eerdere mislukte investeringen in maatschappijen als airberlin en Alitalia stapten in 2017 de CEO en CFO van de maatschappij op.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button