fbpx
DuurzaamheidElektrisch vliegenNieuws

SAS werkt mee aan elektrificatie luchtvaart

SAS heeft zich aangesloten bij NEA, The Nordic Network for Electric Aviation, een scandinavisch initiatief om de overstap naar commerciële elektrische luchtvaart mogelijk te maken in Scandinavië. SAS is de elfde en grootste deelnemer van het initiatief.

Deelnemers

Het initiatief wordt gevormd door: Air Greenland, Avinor, Braathens Regional Airlines, El-fly AS, Finnair, Heart Aerospace, Iceland Air, NISA (Nordic Innovation Sustainable Aviation), RISE, SAS and Swedavia. De bedrijven werken samen om kennis uit te wisselen over elektrisch vliegen en alles wat hierbij komt kijken.

Concreet

NEA heeft vier concrete doelen voor ogen; standaardisatie van elektrische infrastructuur in Scandinavië, businessplannen opstellen voor regionale elektrische vluchten in scandinavië, techniek ontwikkelen die elektrisch vliegen mogelijk maakt in de scandinavische winter en NEA wil een platform zijn voor verdere internationale samenwerking op het gebied van elektrische luchtvaart.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button