Editors choiceLelystad AirportNieuws

Schiphol-vluchten mogen van EU naar Lelystad

De Europese Commissie heeft de door Nederland beoogde verdeling van vluchten tussen Schiphol en Lelystad goedgekeurd. Goedkeuring van de Europese Commissie was een van de belangrijkste hindernissen voor de gloednieuwe luchthaven.

Concept

De goedkeuring van de Europese Commissie komt niet uit de lucht vallen, eerder deze maand lekte het conceptbesluit uit. Ten opzichte van de uitgelekte versie lijken er geen aanpassingen te zijn in het besluit.

Dwingen

Niet alle maatschappijen zouden naar Lelystad willen. Zo hebben TUI en easyJet al aangegeven op Schiphol te willen blijven. De Europese Commissie schrijft in het besluit dat geen enkele maatschappij mag worden gedwongen om naar Lelystad te gaan. Corendon en Transavia zouden juist wel geïnteresseerd zijn in Lelystad.

Emissies

Lelystad heeft nog niet alle obstakels achter zich, vooral als het op de uitstoot van stikstof aankomt. In mei vernietigde de raad van state het stikstofbeleid van de overheid, waarover Cora van Nieuwenhuizen, de minister van infrastructuur en waterstaat, heeft gezegd dat dit consequenties zou hebben voor de luchtvaart. Een eerste advies van de commissie die onderzoek doet naar stikstofuitstoot is het op termijn beperken van de emissies binnen de luchtvaart.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close