CO2Elektrisch vliegenGeneral aviationInnovatieLiefhebberNaast het nieuws

Tsjechen winnen Zwitserse elektrische fly-in

De Smartflyer Challenge, de fly-in voor elektrische vliegtuigen die onlangs in Grenchen (CH) werd gehouden, is gewonnen door een team uit Tsjechië. Voor het eerst dit jaar waren er prijzen uitgeloofd voor toestellen die de langste elektrisch aangedreven afstand naar Grenchen aflegden. Het team van Phoenix Air won met het vliegtuig U-15E. Het toestel legde een afstand af van 157,9 kilometer van Bad Ragaz naar Grenchen en werd daarmee de trotse winnaar van de eTrophy en een prijzengeld van 3.000 Zwitserse franken.

Televisie

Verrassend was dat de drie prijswinnaars vlogen met drie verschillende typen elektrische vliegtuigen. De tweede prijs ging naar AlpinAirPlanes die met twee Pipistrel Alpha Electro vliegtuigen uit Fribourg-Ecuvillens waren gekomen. Op de derde plaats eindigde het zweefvliegtuig Lange Antares 20E, dat vloog van Fricktal-Schupfart naar de Smartflyer Challenge. De fly-in bestond verder uit een static show, demonstraties en een symposium. De Zwitserse nationale televisie wijdde een item aan de wereldwijd unieke fly-in voor elektrische vliegtuigen. De volgende editie van de Smartflyer Challenge vindt plaats in het weekend van 12/13 september 2020, opnieuw op de regionale luchthaven van Grenchen in Noordwest-Zwitserland.

Veel belangstelling voor elektrisch vliegen. Copyright Markus Jegerlehner.
Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Remco de Wit

Redacteur / fotograaf. Remco is jurist, communicatie-adviseur en luchtvaartfotograaf. Hij volgt de ontwikkelingen in de luchtvaart op de voet en legt ze graag op foto vast. Bovendien levert Remco ook tekst-bijdragen voor Up in the Sky.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/