Nieuws

‘Airbus wil handelsoorlog VS – EU voorkomen’

Guillaume Faury, CEO van Airbus, zei donderdag dat hij een schikking probeert te bereiken over de importtarieven die door de Verenigde Staten werden opgelegd aan de EU.

Tarieven

Eerder deze maand oordeelde de World Trade Organization dat de VS voortaan importtarieven mag opleggen aan Airbus en andere Europese organisaties vanwege vermeende overheidssubsidies. Over en weer zijn hierover verwijten en binnenkort wordt ook de andere kant van deze zaak behandeld.

Lose

Faury noemt het een ‘lose-lose game’ aan beide kanten van de Atantische oceaan. “We pleiten voor een schikking over dit onderwerp en we denken dat dit nog steeds mogelijk is”, aldus Faury tegenover verslaggevers van persbureau Reuters.

Kosten

De importtarieven zullen alleen maar de kosten van vliegtuigen omhoog gooien, waarvan ongeveer veertig procent aan Amerika wordt geleverd, stelt Faury. Ook zullen de kosten van onderdelen en producten als wijn, kaas en luxegoederen omhoog schieten.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close