fbpx
DuurzaamheidNieuws

Fusie Thalys en Eurostar moet vliegen ontmoedigen

Verschillende Belgische, Britse en Franse partijen achter Thalys en Eurostar hebben vandaag het Green Speed project gepresenteerd aan hun directies. Het Green Speed project heeft als doel Thalys en Eurostar te fuseren om zo de hogesnelheidstrein een beter alternatief te maken voor het vliegtuig of de auto.

Gemak

Door een fusie zou het mogelijk worden om reizigers betere overstapmogelijkheden te bieden, de overstap makkelijker te maken en om reizigers een groter netwerk te bieden. De initiatiefnemers achter Green Speed hopen dat de trein hierdoor een beter alternatief kan vormen voor de auto of het vliegtuig.

Doel

Het Green Speed project heeft niet alleen als doel om reizigers uit de auto of het vliegtuig te krijgen. De trein moet namelijk ook verduurzamen, bijvoorbeeld door het gebruik van groene stroom, door zo zuinig mogelijk om te gaan met energie en het elimineren van wegwerp plastic.

Toestemming

De fusie van Thalys en Eurostar is nog lang niet rond. Deze moet namelijk eerst worden goedgekeurd door de directie van beide bedrijven, vervolgens door de vakbonden en ten slotte door de mededingingsautoriteit, in dit geval de Europese Commissie.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button