Nieuws

IAG stelt winstverwachting bij na stakingen

Na de stakingen van de afgelopen zomer, hoge brandstofprijzen en tegenvallende resultaten in het low cost segment heeft IAG de winstverwachting bijgesteld. Waar de luchtvaartgroep vorig jaar nog 3,49 miljard winst maakte, verwacht het bedrijf dat de winst in 2019 rond de 3,27 miljard zal blijven steken.

Stakingen

Afgelopen zomer heeft British Airways, de grootste maatschappij uit de IAG groep, duizenden vluchten moeten annuleren vanwege pilotenstakingen. De piloten eisten een verlaging van de werkdruk en een verhoging van het salaris. Na gesprekken met BALPA, de engelse pilotenvakbond, heeft British Airways de piloten een salarisverhoging van 11,5 procent geboden over een periode van drie jaar. 90 procent van de piloten is al akkoord gegaan met het aanbod, de gesprekken tussen BALPA en British Airways zijn nog in volle gang. De laatste staking werd geannuleerd om de onderhandelingen niet te dwarsbomen.

Groei

De verwachte toename in capaciteit heeft IAG ook naar beneden bijgesteld. Waar eerst nog werd verwacht dat de capaciteit in 2019 met vijf procent zou toenemen, is dat inmiddels veranderd in vier procent. Buiten de stakingen had British Airways dit jaar ook te maken met een beperkte inzetbaarheid van de Boeing 787 vloot. Dit was vanwege problemen met de Rolls Royce trent 1000 motoren.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close