fbpx
FinancieelNieuws

‘Indigo Partners mogelijk geïnteresseerd in Condor’

De Duitse luchtvaartmaatschappij Condor zou mogelijk de inteeresse hebben van Amerikaanse luchtvaartgigant Indigo Partners, zo melden verschillende Duitse media. Condor is net begonnen met onafhankelijk worden van moederbedrijf Thomas Cook, dat eerder deze week failliet ging

Gezond

Condor laat weten een financieel gezond bedrijf te zijn, er worden zwarte cijfers geschreven. Om het bedrijf de mogelijk zware periode door te helpen waarin de afscheiding van het failliete Thomas Cook plaatsvindt, heeft de Duitse overheid een lening van 380 miljoen euro beschikbaar gesteld. De lening is echter nog niet goedgekeurd door de EU. Het faillissement van moederbedrijf Thomas Cook heeft geen gevolgen gehad voor de vluchtuitvoering van Condor.

Schade

De afsplitsing van Thomas Cook is voor Condor van belang om mogelijke schadeclaims te ontwijken. De Duitse luchtvaartonderneming is bang te moeten betalen voor de schulden van het moederbedrijf, wat aanleiding was om af te splitsen.

Overname

Indigo Partners, een van de bedrijven achter onder andere het Amerikaanse Frontier Airlines, het Chileense JetSmart, het Mexicaanse Volaris en het Hongaarse Wizz air, heeft interesse getoond in Condor. Het grootste probleem voor een mogelijke overname door Indigo Partners zou zijn dat het Amerikaanse bedrijf geen meerderheidsbelang in de Duitse maatschappij mag hebben.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button