fbpx
AirlinesEditors choiceFinancieelNieuws

LATAM uit Oneworld, verder met Delta

LATAM Airlines verlaat Oneworld en start een samenwerking met Delta Air Lines. Dat maakten de maatschappijen deze week bekend.

Bestemmingen

LATAM en Delta zijn van mening dat de twee maatschappijen elkaar zullen versterken. Samen bieden zij 435 bestemmingen aan. “Klanten zullen profiteren van het uitgebreide reisaanbod rondom Amerika”, aldus Delta.

Samenwerking

De samenwerking houdt in dat Delta 1,9 miljard dollar neerlegt voor een aandeel van 20 procent in LATAM, via een openbaar bod van 16 dollar per aandeel. Ook investeert Delta 350 miljoen dollar om de oprichting van het partnerschap goed neer te zetten.

LATAM verkoopt vier A350’s aan Delta en koopt er nog eens tien nieuwe bij. Die moeten tussen 2020 en 2025 geleverd worden. Ten slotte zal Delta worden vertegenwoordigd in de Board of Directors van LATAM.

Oneworld

Oneworld zegt in een reactie teleurgesteld te zijn maar de beslissing van LATAM te respecteren: ‘Ze zijn een gewaardeerd langdurig lid geweest van de alliantie en we wensen hen het beste. Zolang het lidmaatschap nog loopt bij Oneworld profiteren de klanten nog van alle voordelen.”

Qatar

Qatar Airways heeft sinds 2016 een belang van 10 procent in LATAM. De maatschappij legde 613 miljoen dollar neer om invloed te krijgen op het Zuid-Amerikaanse bedrijf.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button