AirlinesEditors choiceFinancieelIndustrieNieuwsSamenwerking

LATAM uit Oneworld, verder met Delta

LATAM Airlines verlaat Oneworld en start een samenwerking met Delta Air Lines. Dat maakten de maatschappijen deze week bekend.

Bestemmingen

LATAM en Delta zijn van mening dat de twee maatschappijen elkaar zullen versterken. Samen bieden zij 435 bestemmingen aan. “Klanten zullen profiteren van het uitgebreide reisaanbod rondom Amerika”, aldus Delta.

Samenwerking

De samenwerking houdt in dat Delta 1,9 miljard dollar neerlegt voor een aandeel van 20 procent in LATAM, via een openbaar bod van 16 dollar per aandeel. Ook investeert Delta 350 miljoen dollar om de oprichting van het partnerschap goed neer te zetten.

LATAM verkoopt vier A350’s aan Delta en koopt er nog eens tien nieuwe bij. Die moeten tussen 2020 en 2025 geleverd worden. Ten slotte zal Delta worden vertegenwoordigd in de Board of Directors van LATAM.

Oneworld

Oneworld zegt in een reactie teleurgesteld te zijn maar de beslissing van LATAM te respecteren: ‘Ze zijn een gewaardeerd langdurig lid geweest van de alliantie en we wensen hen het beste. Zolang het lidmaatschap nog loopt bij Oneworld profiteren de klanten nog van alle voordelen.”

Qatar

Qatar Airways heeft sinds 2016 een belang van 10 procent in LATAM. De maatschappij legde 613 miljoen dollar neer om invloed te krijgen op het Zuid-Amerikaanse bedrijf.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/