fbpx
DuurzaamheidNieuws

Nederlandse toerismesector zet zich in tegen vervuiling

Verschillende reisorganisaties, waaronder bedrijven als TUI en Corendon, hebben donderdag de International Tourism Plastic Pledge getekend. Hiermee hebben de bedrijven met elkaar afgesproken plasticvervuiling op vakantiebestemmingen tegen te gaan.

Doelstelling

Om de hoeveelheid plastic die in zee belandt terug te dringen wil MVO Nederland, de initiatiefnemer van de International Tourism Plastic Pledge, dat reisorganisaties met elkaar samenwerken. Op deze manier hoopt MVO Nederland reizen duurzamer te kunnen maken.

Honderd

De International Tourism Plastic Pledge is door meer dan 100 bedrijven ondertekend. Deze bedrijven beschikken over 180.000 werknemers en verzorgen de vakanties van 50 miljoen mensen. Klik hier voor de volledige lijst van deelnemende bedrijven.

TUI

Een bedrijf dat al bezig is met een grootschalig verduurzamingsinitiatief is TUI. De maatschappij is al langer bezig met terugdringen van het plastic aan boord.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button